kyllingsuppe

Kosherlisten

Å holde kosher når man bor i Norge kan være en utfordring. Vi anser det som svært viktig å kunne følge kosherreglene fullt ut, men i Norge er er markedet for varer for lite til at det er lønnsomt for produsentene å betale for sertifisering. Derfor har Det Mosaiske Trossamfund i Oslo utarbeidet en liste, slik at man selv kan identifisere hvilke produkter som er kosher.

Produktene i denne listen har verken kosher-sertifikat eller noe merke på pakningen som tilkjennegir at produktet er kosher. De lokale produktene er ikke under konstant oppsyn. Derimot har produsentene, etter forespørsel fra vår rabbiner, og som en tjeneste til menigheten, gitt oss tilgang til produksjonslokalene. Produsentene har også gitt informasjon om alle ingrediensene og opphavet til disse, og slik gitt vår rabbiner et godt grunnlag i arbeidet med å utarbeide listen over kosher-mat.

Vi håper listen vil være en hjelp og veiledning på handleturen og på kjøkkenet. Listen finnes også som web-app du kan bruke på din mobil:

Taster du inn koshernorway.shop i nettleseren får du hele kosherlisten tilgjengelig på mobil.