Tora-skap

Gudstjenester i Synagogen

Menigheten holder gudstjenester hver Shabbat, både fredag kveld og lørdag morgen. Gudstjenesten er tradisjonell/ortodoks, og følger askenasisk kotyme, men har også innslag fra sefardisk tradisjon. 

Klikk her for å se tider for gudstjenestene og for å tenne shabbat- og helligdagslys.

I tillegg holdes gudstjenester hver helligdags kveld og morgen. Det holdes også gudstjenester i forbindelse med jahrzeit når det ønskes.

Vi lever høyt mot nord og tidene for gudstjenestene om kveldene varierer mye med årstiden.

Vi tar gjerne imot besøk.  Hvis du ikke er medlem og ikke har vært hos oss før, ber vi deg av sikkerhetsmessige grunner å fylle ut dette skjemaet før du kommer. Husk at det er en ortodoks synagoge, det er strengt forbudt å ta bilder og det er ikke lov til å bruke mobil under gudstjenesten. 

Kiddush

Kiddush

Etter shabbat gudstjenesten lørdag morgen arrangeres en enkel kiddush i samfunnshuset.  Når vi feirer en bar eller bat mitsva, eller en annen festlig anledning, arrangerer familien som feirer ofte en større kiddush.

Her treffes store som små til hyggelig fellesskap, og dette er ukens høydepunkt for mange.

I tillegg har vi noen ganger aktiviteter for både små og store i forbindelse med kiddush. Det kan da være en shiur/samtale om et religiøst tema, ofte knyttet til ukens Tora-avsnitt.