barn-lekeklosser

Trygg start på livet for jødiske barn

Den Jødiske Barnehagen ble etablert i 1981, og har vært en trygg og god start på livet for mange jødiske barn siden den gang. Vi har to avdelinger (1 år-3 år og 3-6 år) med plass til sammenlagt 36 barn.

Sammen med fagområdene for norske barnehager, fletter vi inn jødiske temaer, og felles gode opplevelser og jødiske tradisjoner har en stor og viktig plass hos oss. Hver uke er vi i synagogen til havdala. Hver fredag feirer vi shabbat og barna baker sin egen challa (flettet brød) som de får med seg hjem. Vi markerer alle helligdager og pynter avdelingene til dette. All maten barna spiser lages i barnehagen, og maten er kosher.

jente-hannukia-tegning

Personlig og pedagogisk

Vi er en liten barnehage med omsorgsfullt, fleksibelt og dedikert personale. Vi møter barnet og familien på deres premisser og legger til rette for en trygg og opplevelsesrik barnehagehverdag. Vi har godt utdannede pedagoger, der flere er jødiske.

Det Mosaiske Trossamfund er eier av barnehagen, og DMTs styre nedsetter et eierstyre som har ansvaret for driften av barnehagen.  Våre to hovedmål er å styrke barnas jødiske identitet og samtidig forberede barna til norsk skolegang, og bruker norsk som fellesspråk.

Den Jødiske Barnehagen holder stengt jødiske helligdager, alle røde dager og stenger tidligere fredager i vintermånedene på grunn av shabbat. Ellers er åpningstidene kl. 7.30-16.45. Vi har opptak hele året, og opptak skjer gjennom de kommunale søkeprosessene.

Ta gjerne kontakt med oss på skjemaet under hvis du vil vite mer.