Keren Kayemet Leisrael - Jødisk Nasjonalfond

Keren Kayemet Leisrael - Jødisk Nasjonalfond

JNF-KKL har utviklet seg til en global miljøleder og blitt den sentrale basen for samarbeid med landet og folket i Israel. KKL-JNF Norge arbeider med tre prosjekter: et brunt (branntårn i Be’eri), et blått (vannreservoir i Afek) og et grønt (det grønne beltet rundt Be’er Sheva).

Det nordiske prosjektet: Branntårn i Be'eri

Målet med branntårn er å hindre skogbranner i Israel. Vi husker alle hvor ødeleggende skogbrannen var i Carmel - et av Israels vakreste områder. Det er viktig å etablere tiltak for å hindre at slikt skjer igjen. Alle de nordiske landene - Norge, Sverige, Danmark og Finland - har derfor gått sammen om prosjektet “Branntårn i Be’eri” for å forbedre brannvern i Negev, nord-vest for det norske skogprosjektet i Be’er Sheva.

Vannreservoar i Afek
Mangel på vann er trolig det mest avgjørende miljøproblemet Israel står overfor i dag. Målet til Afek vannreservoar er å resirkulere vann til landbruksformål og gi et miljøvennlig alternativ for håndtering av avløpsvann fra området. Les mer om Afek

Det Grønne Beltet rundt Be’er Sheva
Trær i Israel har blitt kjærlig plantet av folk fra hele verden, for å ære eller minnes sine kjære. KKL-JNFs skoger tjener som landets grønne lunger, forebygger global oppvarming, gir nødvendige rekreasjonsområder og bekjemper ørkenspredning. KKL-JNF Norge planter trær rundt ørkenbyen Be’er Sheva i Negev.
Tretyper egnet til ørken:
1) Eukalyptus er utmerket for ørken og viktig for fugler og dyr.
2) Plommetrærne er selvpollinerende og har lavt kjølekrav.
3) Johannesbrødtreets dype rotsystem kan tilpasse seg tørke.
4) Akasie krever minimalt med vann og klarer seg godt i full sol.
5) Eiketrærne tåler tørke.
Les mer om Be'er Sheva

Sykkeltur fra nord til sør
Sykling er en aktivitet som best fremmer og speiler KKL-JNF’s verdier og interesser. KKL-JNF bygger sykkelruter i skoger og åpne områder. Sykling kan nytes av alle aldre, er bra for helsen og bra for miljøet. Videre gir det unike sjanser til å besøke KKL-JNFs skoger og parker. Det vil også gi innblikk i behovet for å beskytte og gi næring til åpne steder i dette overfylte landet. I tillegg er sykling en global trend, og samtidig grundig tilpasset Israel’s klima, landskap og fritidsbehov.

Plant et tre med dine egne hender
Å plante et tre med egne hender er en inspirerende opplevelse. Ved å plante trær i Israel, gir du noe av deg selv, og mens trærne dine vokser, forbedrer de stadig Israels miljø. Ettersom årene går, vil treet du plantet vokse og blomstre, og gjøre Det Hellige Land vakkert. Du vil motta et dekorativt plantesertifikat.
Les mer

For mer informasjon, besøk gjerne nettsiden vår på www.jnf.no eller send en e-post til kkl [at] jnf.no
Du kan også bli medlem av Facebook-gruppen vår www.facebook.com/jnfnorge

Postboks: Boks 8871
Youngstorget, 0028 OSLO
Telefon: 22 11 28 14
Org. nr.: 971 277 076
Bankgiro: 7877 08 76817